Kom og Dans Aarhus - Corona-forholdsregler

Vi vil løbende informere om situationen vedrørende aflysning af vores aktiviteter herunder:

Aarhus den 10. april 2020

Kære kursister og medlemmer i Kom og Dans Aarhus.

Statsminister Mette Frederiksen har ved pressemødet den 6. april meldt klart ud omkring en mulig men yderst forsigtig og gradvis genåbning af Danmark efter påske.

Forenings-Danmark vil være noget af det sidste i samfundet, som kommer tilbage til et aktivitetsniveau som i tiden før coronakrisen. I en tid med et anderledes behov for afstand til elever og lærere og for helt særlige beredskaber i offentligt regi, kan gymnastiksale og sportshaller komme til at skulle prioriteres helt anderledes og indgå i strategien for åbningen af Danmark med særlige forholdsregler. Samtidig må vi se vores aktiviteter for at være netop meget socialt samlende og derfor ikke gennemførlige i en tid med en gradvist og kontrolleret åbning af landet.

Så længe der ikke er udsigt til enten flok-immunitet, vaccine eller en effektiv behandling af COVID-19, kan vi lægge nok så mange planer inden hver dansesæson og senere alligevel være nødt til at aflyse.

Alle hungrer vi efter at komme til at danse igen og det kribler i vores mange frivillige ildsjæle efter at drifte foreningen i udvalgene. Instruktørerne vil gerne i gang med at instruere, spillerne vil gerne spille op til dans og Kom og Dans Danmark har styr på tildeling af efterårets temakurser.

Desværre må vi i krisetiden acceptere, at vores aktiviteter ikke er need to have, men nice to have. Vi kommer til at vise en udvidet grad af samfundssind og se tiden mere an, inden vi igen sætter gang i vores kursusaktiviteter.

Den bratte aflysning på forårssæsonen var naturligvis både uventet og upassende. Vi har nu iværksat en tilbagebetaling for den halve sæson, så modtager man en påskehilsen i form af en bankoverførsel, ja så kan den være fra Kom og Dans Aarhus;-)

Hvornår vi igen kan danse, må tiden vise, men fordi vi må og skal sikre kvaliteten i vores dans, er det på landsplan besluttet, at alle kursister skal tilmelde sig samme kursusniveau som de fik afbrudt, når vi atter åbner for tilmeldingerne. Kurserne fortsætter altså hvor de blev afbrudt, så alle kommer igennem det for dansen grundlæggende og planlagte. Undtaget herfor er tema- og veterankurser hvor vi forsøger at holde os til den såkaldte ”røde tråd” – i pipeline har vi med forbehold: Glidende og JumpBoogie på temaniveau samt Junk på veteranniveau.

Pas godt på jer selv til vi ses igen!

Påskehilsener

Birthe Tofting

Kom og Dans Aarhus


Aarhus den 9. marts 2020

Kære medlemmer af Kom og Dans Aarhus, Kom og Dans Aarhus Ungdom og alle gæster, der besøger os til dans i Aarhus.

Som allerede meddelt d. 6. marts følger vi i Aarhus anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen i kampen for at mindske smittespredning af corona-virus.

Senest er risikovurderingen fra Sundhedsstyrelsen at der inden for dage eller uger kan komme smitteudbrud i Danmark.

Vi har derfor valgt – i lighed med mange andre arrangører af fritids- og kulturaktiviteter – at indstille al holdundervisning og alle dansearrangementer indtil videre.

Vi skal nok give besked, når undervisningen genoptages. Følg med her på hjemmesiden, som vi opdaterer løbende i forhold til de spørgsmål vi får fra medlemmerne.

Pas på jer selv derude.

Mange hilsner

Kom og Dans Aarhus


Aarhus den 6. marts 2020

Der er nu konstateret flere tilfælde af coronavirus i Danmark, og som danseforening har vi i Aarhus valgt at vi følger anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen, som nu har opfordret arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner til at indføre skærpede forholdsregler. Som brugere af kommunens skoler, sportshaller og øvrige danselokaler har vi et naturligt ansvar for at mindske smittespredning.

Det betyder, at du skal blive hjemme fra dans i to uger, hvis du siden den 2. marts er kommet fra et af de følgenderisikoområder:

  • Kina
  • Hong Kong
  • Iran
  • Singapore
  • Italien: Regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto
  • Sydkorea: Provinsen Gyeongbuk inkl. storbyen Daegu

Vær opmærksom på der dagligt kan støde nye risikoområder til listen. 

Du skal blive hjemme fra dans, uanset om du føler dig syg eller rask – og det gælder både kursister, instruktører og spillere! 

Hvis du ikke har opholdt dig i et risikoområde og i øvrigt har det fint, så kan du indtil videre, med sund fornuft og enkelte forholdsregler, danse som normalt.

Vi følger nøje situationen i forhold til planlagte kurser og dansearrangementer og vil gøre vores bedste for at orientere via mail, FaceBook og ved opslag eller information når vi ses til dans, men vi må alle være beredte på at vi kan komme til at aflyse dans i den kommende tid, endda med kort eller helt uden varsel. Lokalerne vi bruger har vi kun til låns, og vi kan få annulleringer fra dag til dag hvis skoler etc. lukker ned på grund af coronavirus, COVID-19.

Undgå knus og kram, vask og afsprit hænder ekstra grundig før, under og efter dans i den kommende tid!

Vi ønsker med disse forholdsregler at bidrage til at inddæmme smitterisikoen på dansegulvet. Blandt vore dansere er også sundhedspersonale der gerne vil kunne passe både dansen og deres arbejde i sundhedssektoren, hvor ældre og svage medborgere jo er særligt sårbare ved smitte med coronavirus.

Gode råd til at beskytte dig selv og andre mod smitte af coronavirus finder du lige her:

https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Beskyt-dig-selv-og-andre-mod-smitte-med-ny-coronavirus

Vi vil i den kommende tid registrere alle ved vores dansearrangementer – i første omgang ved Feriedans og Danseaftener etc. Vi vil derfor i den kommende tid have lister hvor alle dansere bedes registrere sig med navn og enten telefonnummer eller mailadresse. Listerne opbevares af bestyrelsen i 21 dage hvorefter de kasseres – kun om det skulle blive nødvendigt udleveres de til respektive myndigheder til hjælp til eventuel inddæmning af smittespredning.

Vi orienterer os efter Sundhedsstyrelsens seneste anbefalinger, kommunens eventuelle bookinganulleringer og den almindelige sunde fornuft, nu vi alle sammen gerne vil holde dansen i gang så længe som muligt og jo helst helt huden coronavirus.

Se og lyt til dagspressen og ajourførte retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen:

https://www.sst.dk/da/Nyheder