Swing og Rock’n’Roll er betegnelsen for dansen hos Kom og Dans Danmark. Det er en dans, som alle let kan lære uanset hvilken alder man har, og dansen hos Kom og Dans kan danses til næsten al slag musik. Vi danser til glad rytmisk musik med en tydelig dansetakt. Vi dyrker ikke konkurrence dans. Vi danser først og fremmest for at have det sjovt. Dertil kommer, at det skal være sjov motion og være rammen for et socialt samvær.

Dansen hos Kom og Dans er bygget op af enkle pædagogiske principper. Grundtanken bag vores dans er, at man begynder med en række enkle øvelser, så alle får en succesoplevelse allerede ved første møde med swing dansen og den glade rytmiske musik

Swing dans har sin oprindelse tilbage i 30-erne, og den gang blev musikken leveret af tiden store velkendte Bigbands. Swing blev en livsstil og samlingspunk både for orkestrene og for danserne. Swing musikken udviklede sig hurtig og blev med  tiden blandet med andre bandkombinationer. Ud at dette opstod musik og rytmer, som vi i dag bl.a. kender som Rythm and Blues. Parallelt med dette og med rødder i Blues musikken opstod og Rock’n’Roll. og Rockabilly. I sær 50’erne er kendt for at være storhedstiden for udviklingen og udbredelsen af Rock’n’Roll musikken.

Hos dansen ved Kom og Dans Danmark er der en stærk forbindelse mellem swing musikkens og rock’n’roll musikkens rytmiske og energiske grundlag og vores dans. Musikkens rytme og takt er stærk bestemmende for dansestilen. Dansen hos Kom og Dans Danmark er i nær familie med dansen, som vi kender fra 50érne, hvor Rock´n Roll fik mænd og kvinder til at danse vildt iført jeans, strutskørt og gummisko.

Der kan læses mere om Kom og Dans Danmarks grundlæggende danseformer her