Kom og Dans Viborg - Info og Vejledning

På denne side finder du nyttig Information og Vejledninger. Hvis ikke du finder svar her, så kontakt en af Bestyrelsen - vi vil gerne være dig behjælpelig med dine spørgsmål.

Indholdsfortegnelse

 1. KOD Viborgs Værdigrundlag
 2. Forord til Medlemsoprettelse og tilmelding til kurser/hold for nye Grundkursister
 3. Sådan opretter du dig i KOD medlemsdatabase
 4. Tilmelding til kursus/hold
 5. Hvordan retter jeg mine Medlemsdata
 6. Den røde tråd i Dansen/Dansestilarter i Kom og Dans og Oprykningspolitik
 7. Her finder du Viborgs Facebook grupper
 8. Hvordan finder jeg Danse arrangementer
 9. Her finder du KOD DK Ungdomsafdelinger (alder 16-31 år)
 10. Information vedr. Dansecamp på Ærø 2018
 11. Hvad er Minidans/Danseøve aften
 12. Hvad er Kom og Spis
 13. Hvad er Forkursus/ Danseaften
 14. Hvad er Rock på Heden, Nytårsgalla, Molbo Rock m.m.
 15. Funktionsbeskrivelse Bestyrelsesarbejde
 16. KOD DK Privatpolitik

1. KOD Viborgs Værdigrundlag

 •   I Kom og Dans Viborg ønsker vi at skabe et dansemiljø, hvor der er fokus på danseglæde og socialt samvær.

 • har øje for, at alle dansere får mulighed for at finpudse deres teknikker, og at danserne bliver udfordret af dygtige instruktører på alle niveauer.

 • at skabe hyggelige rammer, hvor der er plads til mangfoldighed, og hvor alle dansere bidrager for og til fællesskabet omkring det sociale miljø.

 • ønsker vi igennem diverse arrangementer både i og udenfor KOD Viborg, at styrke det sociale miljø og sammenholdet.


2. Forord til Medlemsoprettelse og tilmelding til kurser/hold for nye Grundkursister

Du vil gerne tilmelde dig et kursus, men du er IKKE medlem i KOD Danmark/Viborg endnu. Det første du skal gøre er at oprette dig som medlem i vores medlemsdatabase. Gå til pkt. 3 “Sådan opretter du dig i KOD medlemsdatabase“. Her finder du vejledning og link til, hvordan du opretter dig. Herefter kan du tilmelde dig kurser/hold, se mere under pkt. 4 “Tilmelding til kursus/hold”. Her finder du også direkte link til tilmeldings siden.

Er du allerede oprette i KOD´s medlemsdatabase kan du gå direkte til pkt. 4 “Tilmelding kurser/hold

Du skal være OBS på at navigerer du på Viborgs hjemmeside så brug IKKE den øverste vandrette menu linje, da denne er til KOD Danmarks hjemmesider, ved at trykke i den vandrette menu linje så forlader du KOD Viborgs hjemmeside. Brug i stedet de links som er på siden eller den grønne menu  kasse i højre side på siden – på mobil telefonen finder du menu boksen i bunden af siden.


3. Sådan opretter du dig i KOD medlemsdatabase

1. Opret dig som ny bruger ved at trykke “Opret ny Bruger” her

2. Tryk på ”Bliv medlem

3. Udfyld siden med dine data og tryk dig hele vejen igennem

4. Du er nu oprettet som medlem i medlemsdatabasen.

5. Nu kan du tilmelde dig kurser/hold. Gå nu til pkt. 4 “Tilmelding til kursus/hold


4. Tilmelding til kursus/hold

Du er oprettet i KOD medlemsdatabase følg nedenfor stående vejledning for tilmelding til kursus/hold.

1. Tilmeld dig kurser/hold ved at trykke “Tilmelding Kursus/Hold” her

2. Eller Tryk på ”Tilmelding” i højre side. På mobilen findes menuen i bunden på denne side

3. Vælg det kursus/hold du ønsker at deltage på ved at trykke “Tilmelding”

4. Indtast den e-mail adresse og det telefon nr. som du tidligere oprettede dig med i medlemsdatabasen. Systemet henter nu dine medlemsdata.

5. Følg siden til ende. Du er nu oprettet på det ønskede kursus/hold.


5. Hvordan retter jeg mine Medlemsdata

1. Du kan rette dine medlemsdata ved at trykke “Ret mine Medlemsdata” her

2. Indtast den e-mail adresse + det telefon nr. som du oprettede dig med i Databasen

3. Tryk på “opdater” knappen og derefter “Næste”

4. Systemet henter dine nuværende indtastede data

5. Ret dine data og tryk “Næste”

6. Indtast din e-mail adresse og Tryk “Næste” derefter “Afslut”

Dine nye data er nu gemt i Databasen


6. Den røde tråd i Dansen og Oprykningspolitik

Den “røde tråd i dansen” giver dig overblik/indblik i, hvilke dansestilarter der er i KOD Danmark. I Vejledningen kan du følge med i hvilke kurser/dansestilarter du skal have gennemført for at rykke til næste niveau (se mere ved at trykke på linket “Oprykningspolitik” nedenfor) eller hvad du skal have gennemført inden deltagelse på Tema hold. Har du spørgsmål til oversigten eller andet, så er du altid velkommen til at kontakte en fra Bestyrelsen.

For at alle dansere for mest muligt ud af dansen og kurserne, har alle danserne muligheden for at få råd og vejledning i forbindelse med danserens parathed til oprykning til næste niveau. Det er på ingen måde en fallit erklæring at danse flere sæsoner på sammen niveau, tvært imod. Du kender det sikkert fra din hverdag – du bikser med det ene eller andet og pludselig lykkes det – det er bare en fed oplevelse/fornemmelse man for i kroppen – det samme er gældende i dansen, du vil opleve en meget større danse glæde ved at danse på et niveau, hvor du er ved at beherske teknikken end være på et niveau hvor du hele tiden halter bagefter – men husk på Du skal også udfordres. Så tag snakken med din Instruktør han/hun er der for at vejlede dig på den bedst mulige måde, så du opnår den sjoveste og fedeste Danse glæde og oplevelse.

Du har også mulighed, og det er især mændene, at hjælpe til på et lavere niveau, det er gratis, du for her en mulighed for at få repeteret pensummet engang til. Og det du syntes var svært første gang går nu nemmere og føles mega meget sjovere. Og da der oftest er mange damer så hjælper du også foreningen med at få kabalen til at gå op – sååå alt i alt en Win Win situation.

Info til Tema Dansere/Veteraner: Husk på at Tema/Veteran kurser er ikke en overbygning af Videregående niveau, men et tilbud om en mere avanceret Danseundervisning. Med andre ord – Videregående er det højeste niveau, som man aldrig bliver færdig med – det betyder at Tema og Veteran kurser er sidestilet med Videregående niveau. Det er derfor vigtig for jer selv, men også for jeres medkursister, at I følger “Den røde Tråd i Dansen”. For at I selv skal have en rigtig god danse oplevelse af Tema/Veteran kurset, sammen med jeres medkursister, er det vigtig, at I har gennemført de foran liggende oplæg på Videregående og føler jer nogenlunde sikker i teknikkerne inden I går på Tema/Veteran. Husk på, på Videregående niveau lægger I grundstenene til Tema/Veteran undervisningen.

Bestyrelsen er lydøre overfor Jer og Jeres ønsker for Temaer til Tema Undervisning. Så hvis at du gerne vil have indflydelse på hvad der skal Undervises i på Tema – så kontakt din Bestyrelse og giv udtryk for dine ønsker, så sætter vi det sammen på bedst mulig vis, så alle i sidste ende for opfyldt deres ønsker.

“Oversigt over Dansestilarter i KOD / Den Røde tråd i dansen”

“Oprykningspolitik”


7. Her finder du Viborgs Facebook gruppe

KOD Viborgs Offentlige Facebook gruppe er for alle medlemmer i Kom og Dans. Her finder du offentlige opslag vedr. socialt samvær, arrangementer og aktuelle indslag i Kom og Dans Viborg. Du er mere end velkommen til selv at komme med opslag og kommentarer herinde. Det er en medlemsside. Siden Administreres af Bestyrelsen/den Web ansvarlige i KOD Viborg.

“Gå til KOD Viborgs offentlige Facebook gruppe”

Kod Viborgs hemmelige Facebook gruppe (“Dansere i Kom og Dans Viborg”) er kun for medlemmer (passive + Aktive) i KOD Viborg. Siden Administreres i privat regi og Administratorer for gruppen er Tina Holm og Jytte Bording. For at kunne blive medlem skal du søge om medlemskab hos en af de to eller blive inviteret indenfor af et medlem i gruppen. Her finder du opslag vedr. samkørsel, socialt samvær, arrangementer også udenfor KOD m.m. Forhør dig om mere i foreningen eller ved at kontakte Administratorerne for gruppen.


8. Hvordan finder jeg Danse arrangementer

Du kan få et hurtig overblik over Danseaftener, Weekend kurser m.m. ved at downloade KOD Ålborgs app – den er gratis. Du finder den på “ITunes app Store”. Appen viser dig alle arrangementer i de forskellige KOD foreninger – suuuper fed app. Du kan også gå ind på  KOD DK kalender (øverste vandrette menu linje) eller ved at trykke “KOD DK kalender over Danseaftener” her

QR kode til Ålborgs app.


9. Her finder du KOD DK Ungdoms afdelinger

I Kom og Dans Danmark har vi også Ungdomshold. På disse hold er danserne imellem 16-31 år. I undervises, hvis muligt, af Ungdoms Instruktører, som aldersmæssigt matcher jeres alder. Pt. kan vi ikke tilbyde Ungdomshold i Kom og Dans Viborg, men samler du 20-30 venner (m/k), er muligheden åbent, for en opstart af et Ungdomshold i Viborg. I er og skal også være rigtig rigtig meget velkommen til at danse med på vores alm. mixhold. Ungdomsdanserne/foreningerne arrangerer deres egne Danseaftener og danse weekender, hvor også Ungdomsdansere fra Norge deltager. Men mange af jer deltager på vores/foreningernes alm. Danseaftener, hvor aldersfordelingen spænder vidt, men nøjjjj hvor I hygger jer – og det gør vi også, det er så fantastisk et syn, at se Jer danse. Ungdomsholdene vokser og vokser, så hvis du kunne tænke dig at lære at danse Swing og Rock´n Roll, være en del af et super sjovt danse miljø med ligesindede – danse til kanon fed musik, så tøv ikke, men grib muligheden for nogle skønne oplevelser i et super super kanon fed danse miljø. For dansere under 26 år og Studerende, har vi specielle Rabatter. Har du yderligere spørgsmål eller en god ide, så er du meget velkommen til at tage kontakt til en af Bestyrelsen.

“KOD DK Ungdoms Afdelinger 16-31 år”

“Dette kunne være dig”

“UngSwing weekend i Rønde”

“Ungdoms Danseweekend i Rønde 2018”


10. Information vedr. Dansecamp på Ærø

Dansecamp Ærø – arrangeres af KOD Norge – dette arrangement forløber over 2 hele uger i ulige år (28 + 29) og i lige år kun i uge 29 -deltager antal ca. 500-700 pers. Her mødes både Norske og Danske dansere til en forrygende danse uge på den skønne sydfynske øhavs Ø, Ærø. Uge 29 kaldes for “Dansker ugen” da der i denne uge er flest danske dansere. Man sørger selv for overnatning og mad.

Du danser og deltager i det omfang som du lyster – det er jo ferie. Men en kanon oplevelse som man burde prøve bare én gang – men hov, har man først prøvet det én gang såååå…….vil du gerne vide mere om dette arrangement og oplevelse, så tag kontakt til din Bestyrelse eller dansere som har prøvet turen.

“Teaser Ungdomsdansere på Dansecamp, Ærø 2017”

“Dansecamp Ærø 2018 Norges hjemmeside”

“Information vedr. Dansecamp på Ærø, skrevet af “Tina Schrøder Kallestrup””


11. Hvad er Minidans/Danseøve aften

Minidans/Danseøve aften betyder fri dans niveauerne imellem. Der er ingen undervisning denne aften, meeen skulle man være i tvivl om det ene eller andet er der sikkert hjælp at hente. Denne aften er tænkt som et socialt indlæg i foreningen, hvor at alle kan møde alle, da dette kan være lidt svært eller ikke kan nåes når også der er undervisning. Og ikke mindst kommer der ofte AHAAahh oplevelser som “ok kan det også gøres sådan eller Ok på den måde”. En rigtig hyggelig aften med kaffe slaberas, musik, dans og masser af latter. Hvor finder jeg mere information vedr. Minidans/Danseøve aften (tid, sted, dato) ? Du finder info om tid, sted og dato i Sæsonprogrammet på forsiden.


12. Hvad er Kom og Spis

Kom og Spis er opstået ved at der ikke er undervisning i efterårsferien (uge 42) og vinterferien (uge 7). Trods dette vil vi gerne i foreningen give danserne muligheden for at komme ud at danse og hvorfor ikke kombinere dette med lidt socialt samvær, hvor at vi for lidt god mad sammen, danser, for kaffe/kage og så danser vi igen, så kalorierne brændes af. Aftenen forløber gerne på følgende måde. Vi mødes ved 18 tiden hvor vi starter med lidt god mad, så danser vi i en 1½ times tid, holder en lille kaffe pause, og jep så afslutter vi aftenen med at få brændt kalorierne fra kagen af igen med dans.

Til dette arrangement er der, ligesom ved de andre, en rigtig stor opbakning/tilslutning i foreningen. En virkelig hyggelig aften med god mad, kaffe/ kage, socialt samvær med ligesindede, masser af dans, latter og kanon stemning. Hvor finder jeg dato, tid til arrangementet? Der bliver udsendt en nyhedsmail vedr. arrangementet – så HUSK at tilmelde dig nyhedsmailen. Du kan ligeledes finde info om tid og sted i Sæsonprogrammet på forsiden.


13. Hvad er et Forkursus og danseaften

En Danseaften starter gerne med et Forkursus den første times tid. Dvs. at der er en Instruktør som underviser. Turene er som regel sammensat/baseret på og med tekniker fra undervisningen krydret med lidt ekstra. Da der på en Danseaften er alle niveauer som mødes og et forkursus skal give en oplevelse for alle, starter turene gerne på det laveste niveau og bygges stille og roligt op til at blive mere og mere udfordrende, så alle for lidt med hjem. Efter forkurset er der fri dans, hvor der danses på tværs af niveauerne (alle danser med alle). Aftenen er en rigtig god mulighed for at opbygge rutine og en automatisering i det som man lærte i undervisningen – og ja der læres også nyt til sådan en aften.

Halvvejs på aftenen serveres der gerne en bid mad og kaffe m.m. alt inkluderet i indgangsprisen som typisk ligger på 100,-kr. for en aften. Som alt andet i Kom og Dans en super hyggelig aften med snak, samvær med ligesindede og masser af grin og latter.

For de som prøver dette for første gang så HUSK drikkedunk og skifte trøjer/kjoler – man kommer virkelig til at svede.


14. Hvad er Rock på Heden, Nytårsgalla, Molbo Rock m.m.

Hvad er det? Det er danse weekender hvor at der er kurser fra morgen stunden til om eftermiddagen med efterfølgende danseaften om aftenen. Med andre ord dans fra fredag aften til søndag middag hele dagen. Man deltager i det omfang som man nu lyster og har energi til. Så det er ikke tvang at der deltages på alle kurser, meeeen man vil da nødig gå glip af noget. Undervisningen på kurserne tager igen udgangspunkt i de teknikker man lærer i undervisningen og krydres gerne med teknikker udover det der læres i undervisningen. Instruktørerne som underviser har her frie hænder til at sammensætte kurset.

Af hensyn til alle, så er kurserne niveau opdelt og der opfordres til at man deltager på det niveau man danser på i sin forening.

Disse weekender er uhyggelig sjove og lærerige. Priserne på sådan en weekend ligger typisk på imellem 1300 – 1500,- kr./person inkl. al forplejning og overnatning. Der er sørget for det hele så det er ren nydelse og man kan koncentrere sig om at få danset og hygget.

Der er ligeledes en hel del danskere som også tager på weekend arrangementer til Norge. Forhør dig i din forening hvis at du vil vide mere herom.

Weekend arrangementer:

Rock på Heden – arrangeres af KOD Holstebro og Herning – deltager antal ca. 200 +, afholdes hvert år den anden weekend i november måned.

“Rock på Heden på Facebook”

“Info om Rock på Heden KOD Holstebro hjemmeside”

Nytårsgalla – arrangeres af KOD Esbjerg (afholdes i Blåvandshuk) – deltager antal ca. 200 +, afholdes hvert år den anden weekend i januar måned.

“Nytårsgalla på Facebook”

“Info om Nytårsgalla KOD Esbjerg hjemmeside”

Molbo Rock (Rønde) – arrangeres af KOD Århus – deltager antal ca. 160 +, afholdes hvert 2 år i april måned – næste gang i 2020.

Oktober Rock i det Norske:

Oktober Rock arrangeres af Kom og Dans Grimstat (Norge) og afholdes i Fevik Hallen (Feviktoppen 30, 4870 Fevik), som ligger ca 30 min. kørsel fra Kristiansand. Til Dette arrangement kommer der ca 40-60 danskere med stigende tendens, en virkelig hyggelig weekend i Norgesland. I år (2018) fejrer Oktober Rock 25 års jubilæum. Prisen for sådan en weekend ligger typisk på 700.-nkr. for dans og kurser fra fredag aften til søndag middag. Hertil kommer transport, overnatning og forplejning. Vil du se mere vedr. arrangementet kan det gøres på www.komogdans.no under Aust-Agder – Grimstat – Oktober Rock. Du kan også trykke på linket “Oktober Rock i Grimstat – Norge” her. Ikke kun til Oktober Rock møder der mange danskere op – men også til en del af de andre arrangementer som afholdes rundt omkring i Norge. Hvis du vil høre nærmere herom, så kontakt Bestyrelsen, hvis ikke vi kan svare så finder vi sikkert en som kan.


15. Funktionsbeskrivelse Bestyrelsesarbejde

“Funktionsbeskrivelse til Bestyrelsesarbejde i KOD Viborg”


16. KOD DK Privatpolitik

“KOD Privatpolitik”