HVAD ER KOM OG DANS Danmark?

Kom og Dans i Danmark består af en række danseforeninger ud over landet. Foreningerne arrangerer dansekurser efter Johan Fasting’s oplæg på flere niveauer og danseaftner, hvor man mødes for at have det hyggeligt sammen og selvfølgelig for at danse!

Historie - oprindelse

Kom og Dans kommer fra Norge, hvor det er opfundet/startet af en mand ved navn Johan Fasting i 1970’erne.

Johan har læst idræt på universitetet og har derefter brugt en del år på at tage rundt i Norge og studere de mange forskellige bygders danse og dansestil. Johan har med sit danse-oplæg forsøgt at tage det bedste ud af det, han så.

Kom og Dans bygger således på gammel norsk tradition, men dansen har rødder helt tilbage til Lindy-hopperne i USA. Johan har fra starten forskelliggjort sit danse-oplæg fra en danseskole ved at opstille sociale formål:

  • At arbejde for et socialt miljø omkring dans, hvor alle kan være med.
  • Gennem dansen at fremme danseglæden, fysisk udfoldelse og socialt samvær.
  • Ikke at blande dans og alkohol for på den måde at højne dansekvaliteten og danseglæden.

Kom og Dans, kom til Danmark med to danske piger ved navn Winni Møller Jensen og Karen Vestergaard. De startede dansen op i Århus i 1993 og i 1998 blev foreningen Kom og Dans, Århus stiftet. Derfra har dansen bredt sig først til Aars, og siden til Randers, Aalborg, Holstebro, Esbjerg, Herning og Thisted m.fl., så der i dag er lokalforeninger over hele landet som du kan se på dette link.

Frivillighedens princip

Foreningerne bygger på frivillighedens princip om, at ingen er betalte, men alle hjælper med, frivilligt, for at få det hele til at fungere.

Vi danser fordi det er sjovt! Kom og dans med os, og bliv en del af et hyggeligt og socialt dansemiljø!

Hvem siger, at motion behøver at være kedeligt?

FÅ EN GRATIS PRØVETIME I EN LOKALFORENING TÆT PÅ DIG!
Kom med